A hűsítő, főzés nélkül készülő görögdinnyeleves a legjobb, ami a hűtőben árválkodó, maradék gyümölccsel történhet.
A hideg görögdinnyeleves valóságos főnyeremény a melegebb napokon. A többi nyári gyümölcsleveshez hasonlóan ez is jól behűtve az igazi, és külön öröm, hogy a tűzhelyet be sem kell kapcsolnod a kedvéért. A héját se dobd ki, főzz inkább lekvárt belőle!
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg görögdinnye
👉 10 dkg cukor
👉 10 szem szegfűszeg
👉 4 dl vörösbor (vagy víz)
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 dl citromlé
👉 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A dinnyét magozd ki, kockázd fel, és tedd turmixgépbe. Add hozzá a cukrokat, a citromlevet, a fahéjat, öntsd fel borral vagy vízzel, és pépesítsd. Öntsd egy tálba, szórd bele az egészben hagyott szegfűszegeket, és lefedve tedd a hűtőbe három órára, hogy az ízei jól összeérjenek.
A tetejét díszítheted mentalevelekkel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések