Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan hideg görögdinnyeleves főzés nélkül: sokféle fűszer ízesíti


A hűsítő, főzés nélkül készülő görögdinnyeleves a legjobb, ami a hűtőben árválkodó, maradék gyümölccsel történhet.


A hideg görögdinnyeleves valóságos főnyeremény a melegebb napokon. A többi nyári gyümölcsleveshez hasonlóan ez is jól behűtve az igazi, és külön öröm, hogy a tűzhelyet be sem kell kapcsolnod a kedvéért. A héját se dobd ki, főzz inkább lekvárt belőle!

Hozzávalók 4 személyre

👉  40 dkg görögdinnye
👉  10 dkg cukor
👉  10 szem szegfűszeg
👉  4 dl vörösbor (vagy víz)
👉  2 csomag vaníliás cukor
👉  1 dl citromlé
👉  1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A dinnyét magozd ki, kockázd fel, és tedd turmixgépbe. Add hozzá a cukrokat, a citromlevet, a fahéjat, öntsd fel borral vagy vízzel, és pépesítsd. Öntsd egy tálba, szórd bele az egészben hagyott szegfűszegeket, és lefedve tedd a hűtőbe három órára, hogy az ízei jól összeérjenek.

A tetejét díszítheted mentalevelekkel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések