A zöldséges, rizses csirkemellben az a csodás, hogy minden hozzávaló egyetlen serpenyőben készül.
Az egyserpenyős zöldséges, rizses csirke hozzávalói egyszerre puhulnak meg, így nemcsak a mosogatnivaló kevesebb, hanem egymás ízét is jobban átveszik. Ha a nagy melegben nem kívánod a hagyományos rizses húst, ez a változat biztos, hogy jól fog esni. Az alaplevet akár házi leveskockából is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg csirkemell
👉 5 dkg vaj
👉 3 csésze alaplé
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 csésze rizs
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 cukkini
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál currypor
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre. Közben a cukkinit, a hagymát és a kaliforniai paprikát aprítsd fel. A vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben. Dobd rá a csirkekockákat, pirítsd őket fehéredésig, majd szedd ki.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke pirult, olvaszd fel a vaj másik felét. Először párold rajta üvegesre a hagymát, majd dobd rá a zöldségeket, és nagy lángon pirítsd át őket. Add hozzá a rizst, ezzel is pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a curryvel és a fokhagymaporral. Várj egy kicsit, amíg a rizs és a zöldségek magukba szívják a fűszereket, majd forgasd hozzá a csirkét is, és öntsd fel három csésze alaplével. Sózd, borsozd, és tedd vissza a tűzre.
Amint felforrt, vedd a lángot a lehető legkisebbre, fedd le, és hagyd, hogy a saját gőzében nagyjából húsz perc alatt megduzzadjon. Ha az összes levet magába szívta, de még nem elég puha, pótold alatta a folyadékot. A végén ízesítsd kevés citromlével.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések