A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy vilniusi vacsorán a világ vezetői felszólították Zelenszkijt, hogy fogja be a pofáját


A NATO-országok vezetői a Volodimir Zelenszkijjel kedd este Vilniusban tartott közös vacsorán arra szólították fel, hogy "higgadjon le" a szövetséggel szembeni kritikái után.

Erről a Bloomberg hírügynökség számolt be forrásokra hivatkozva.

"Az egyik jelenlévő szerint a vilniusi vacsorán, amikor Joe Biden amerikai elnök visszatért a szállodájába, a többi vezető egyértelmű üzenetet adott Zelenszkijnek.

Le kell higgadnod és a teljes csomagot kell nézned - mondták Zelenszkijnek. Végül a G7-országoktól új kötelezettségvállalásokat kapott a lehetséges tagsággal és új biztonsági garanciákat" - írta a "NATO foltozza a repedéseket, miután Zelenszkij elveszítette a hidegvérét" című cikkében a kiadvány.


Korábban megírtuk, hogy a csúcstalálkozó első napján Zelenszkij kritikusan kommentálta a nyugati vezetők azon terveit, hogy Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban nem szerepelnek konkrétumok egy hamarosan megjelenő közleményben.

"Most, Vilnius felé vezető úton azt a jelzést kaptuk, hogy az Ukrajna nélküli megfogalmazásról tárgyalnak. És szeretném hangsúlyozni, hogy ez a megfogalmazás csak meghívás, és nem Ukrajna tagsága. Példátlan és abszurd" - mondta Zelenszkij.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések