A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy 80 éves papot is összevertek a lázadó arabok Franciaországban


Francis Palle atyát, a Saint-Vincent-de-Paul kongregáció 80 éves tagját június 29-én, csütörtökön Saint-Étienne-ben (Loire) erőszakos támadás érte. 


Több személy brutálisan megverte, leütötték majd a földön fekve tovább ütlegelték a muszlim fiatalok. A támadók ellopták a mobiltelefonját és a pénztárcáját is.

A papot kórházba szállították.

A Boulevard Voltaire által megkeresett egyházmegyei forrás szerint a papot nem papi minőségében támadták meg, és nem is a június 27., kedd óta Franciaországban tomboló zavargásokkal összefüggésben. Sőt, nem viselt semmilyen külső jelet vagy ruházatot, amely alapján azonosítani lehetett volna, egyébként az incidens egy elhagyatott utcában történt.

A feltételezések szerint szándékos támadásról van szó.

Ugyanezen a napon a Hauts-de-Seine-i Puteaux-ban található Notre-Dame du Perpétuel Secours plébánosát is megtámadták, amikor a templomába tartott, hogy megnézze, "biztonságban van-e", ahogy azt ő maga is jelezte egy tweetben, amelyet azóta törölt, mert félt, hogy "megtalálják".


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések