Hirdessen itt

Drasztikusan drágult az üzemanyag: ez állhat a háttérben


Jó hír azonban, hogy a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint további jelentősebb áremelkedésre nem kell számítani. 

Pénteken jelentősen emelkednek a hazai üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 13 forinttal emelkedik, míg a gázolajért 12 forinttal kell többet fizetni az üzemanyag nagykereskedőknek – tájékoztatott a holtankoljak.hu. Az emeléssel kapcsolatban megjegyezték, hogy az a kutak áraiban is meg fog mutatkozni. Ennek megfelelően

a 95-ös benzinért átlagosan 612 Ft-ot, a gázolajért pedig 598 Ft-ot kell fizetni.

Egyre nagyobb az árkülönbség a kutak között

Az ATV megkérdezte Bujdos Esztert, a holtankoljak.hu vezetőjét is. „A kutak közötti árkülönbség is egyre nagyobb. Tehát 

az autópályák mellett akár 50 forinttal drágábban is tankolhatunk,

mint mondjuk egy városi, vagy egy kisebb töltőállomáson, vagy egy automata benzinkúton, úgyhogy mindenképpen érdemes tervezni, mert elég komoly különbségeket tapasztalhatunk a kutak áraiban” – fogalmazott.

A drágulás lehetséges oka

Valószínűleg az okozhatja a drágulást, hogy emelkedett a brent kőolaj ára, a forint árfolyama pedig gyengül a dollárhoz képest. „Én azt hiszem, hogy további jelentősebb áremelkedésre nem kell számítani, tehát a 650 forintos szintet nem fogjuk elérni a következő két hónapban. Hogy az ősz végén mi lesz, az nagy kérdés, az ősz indulásával azért a gázolaj ára mindig emelkedni kezd” – nyilatkozta az ATV-nek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések