A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth szerint az Európai Bizottság már vizsgálja a státusztörvényt, ami biztos nem fog megfelelni a kritériumoknak


A hazaáruló Momentum politikusa az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy a státusztörvény biztosan nem fog megfelelni a jogállamisági kritériumoknak, emiatt Brüsszel kötelezettségszegési eljárást fog indítani Magyarország ellen – írja az Index. 


Donáth Anna arról is beszélt, hogy hogy az EP-választásokon ő lesz pártja listavezetője, és nem Gyurcsány Ferencet, hanem Orbán Viktort és rendszerét akarja legyőzni.

„A státusztörvényt már vizsgálják. Amikor legutoljára Vera Jourová biztossal leültem beszélni, akkor kértem, hogy nézzenek rá, hogy a jogállamiság kritériumoknak mennyire felel meg. Biztos vagyok benne, hogy lesz kötelezettségszegési eljárás. Ez akkor tud elkezdődni, ha hivatalosan elfogadják a törvényt. Ez sajnos a mai nappal megtörtént, ez is hatalmas bűn ennek a kormánynak a lelkén, hogy ezt áttolták, a képviselők lelkén is, akik ezt megszavazták" – fogalmazott Donáth Anna.

A Momentum Európai Parlamenti (EP) képviselője szerint a magyar kormány alapvetően tudja, hogy mi lenne az oktatás helyes módja, ennek ellenére nem ezt választják, hanem az MCC által irányított oktatásba fektetik a százmilliárdokat.

"Úgyhogy mellébeszél a kormány, amikor azt mondja, hogy nincs pénz. Van pénz, csak nem a közoktatásba rakja, hanem az MCC-be. Mellébeszél, amikor azt mondja, hogy nincs ötlete reformra. Van, hiszen az MCC-n keresztül megvalósította" – mondta Donáth Anna, aki szerint a Momentum hozzájárulása nélkül is vizsgálni fogja a státusztörvényt az Európai Bizottság, mert ez hivatalbeli dolguk. „Ha kötelezettségszegési eljárás lesz ennek a vége, az azt jelenti, hogy a kormány direkt szembemegy már megint az európai normákkal és az európai jogszabályokkal" – tette hozzá a momentumos.

Donáth Anna arra egyelőre nem adott választ, hogy kit támogatnak Budapesten az önkormányzati választásokon, de azt elmondta, hogy ha a Momentumon múlik, akkor nem változik a főváros ellenzéki vezetése.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések