A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Die Presse: Orbán Viktor már elszigetelt Kelet-Európában is


Orbán Viktor nacionalista illúziópolitikája most a korábban hasonlóan gondolkodó kelet-európaiak részéről is elutasításra talál – fogalmaz az osztrák lap szerzője. 


A Die Presse véleménycikke szerint Orbán Viktor nacionalista illúziópolitikája most a korábban hasonlóan gondolkodó kelet-európaiak részéről is elutasításra talál. A kelet-európai uniós országok hosszú éveken keresztül nem kapták meg a nekik kijáró tiszteletet – hangsúlyozta az osztrák lap szerzője, aki megjegyzi, hogy

sok uniós kormány és az EU Bizottság nem kezelte a kelet-európai uniós országokat egyenrangú tagállamként,

így ez az egyik oka annak, hogy a visegrádi országok szorosan összefogtak, hogy érdekeikért harcoljanak a Közösségben.

Orbán Viktor azonban, aki egyre inkább szembefordult az uniós intézményekkel, a Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából és Magyarországból álló sorsközösséget a közös európai szemlélet és értékek ellen harcoló erővé akarta tenni – véli a szerző. Azonban Wolfgang Böhm, a lap munkatársa szerint mára még a visegrádi csoport legközelebbi szövetségesei is rájöttek, hogy veszélyes csalássá vált Orbán illúziópolitikája. Hozzáteszi, hogy Orbán iránya most Kelet-Európában is elszigeteli őt.

Az európai szolidaritás iránti hiánya nem csak azokat háborítja fel Brüsszelben, akik az uniós jog vagy az Unió hatásköreinek megőrzéséért aggódnak. Azokat is irritálja, akik azt szeretnék, hogy a többi uniós partner komolyan vegye őket, és konstruktívan járuljanak hozzá a hatalmas kihívások megoldásához – olvasható a Die Presse hasábjain.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések