A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csillagászati könyvet ad ki Queen gitárosa


A zenész az Imperial College Londonnál szerzett PhD-címet asztrofizikából több mint 15 éve


A világ első teljes aszteroidaatlaszát fogja kiadni Dante Lauretta, az Arizonai Egyetem bolygótudósa és a Queen gitárosa, Brian May – írja a The Guardian.

A Bennu nevű égitestet bemutató könyv az első teljes, háromdimenziós atlasz, amely egy kisbolygóról készült – írja a 24.hu

Azt írják, hogy a kötet csütörtökön jelenik meg, az atlasz az Osiris-Rex misszió képeit és adatait használja fel. A küldetés a NASA és az Arizonai Egyetem összefogásával valósult meg, célja az, hogy a Bennuból vett mintákat eljuttassák a Földre. Az űrszonda 2016 szeptemberében indult el, és előreláthatóan 2023. szeptember 24-én tér majd vissza. Az Osiris-Rex 2020-ban gyűjtött be anyagokat az aszteroida felszínéről, ezek elemzése sokat elárulhat a Naprendszer korai időszakáról.

A lap szerint a Bennu az egyik „legveszélyesebb” ismert kisbolygó, nagyon kis eséllyel ugyan, de a 22. század végén akár a Földet is eltalálhatja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések