A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönt kapott a haragosuk kutyáját megverő két "fiatalember"


Börtönre ítélte a napokban a Jászberényi Járásbíróság azt a két, büntetett előéletű huszonéves fiatalembert, aki az elsőfokú ítélet szerint 2021. áprilisban szétverte haragosa albérletét Jászladányban, és olyan kirívó kegyetlenséggel bántalmazta a fiatalember kiskutyáját, hogy az ebet el kellett altatni - közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya csütörtökön közleményben az MTI-vel. 


Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a támadók 2021. április 19-én jászladányi otthonában szidalmazták haragosukat, aki sikertelenül próbálta lenyugtatni őket. A 23 éves elsőrendű vádlott arcon rúgta az ülő fiatalembert, amitől vérezni kezdett az orra. Ezt látva a vádlottak távoztak, a sérült pedig Jászberénybe utazott, ahol orvosi ellátásban részesült - közölték.

A két támadó ezalatt visszament a házhoz, ahol leszakították a bejárati ajtót, betörték az ablakokat, szétverték a háztartási gépeket, a bútorokat és a sértett zenei felszerelését  - olvasható a közleményben. Az udvaron talált kutyaházat bedobták a lakásba, haragosuk kistestű keverék kutyáját pedig olyan brutális kegyetlenséggel bántalmazták, hogy az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni - írták.

Az ügyben 2022. február 17-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság három tárgyalást tartott, az utolsón, 2023. július 5-én ítéletet hozott. Az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntette, társtettesként elkövetett rongálás vétsége, valamint testi sértés vétsége miatt 2 év börtönre ítélete. Társát, az ügy másodrendű vádlottját pedig társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 9 hónap börtönt szabott ki vele szemben a bíróság - áll a közleményben.

Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a másodrendű vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik  - közölte utóbbi sajtóosztálya.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések