A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönlázadás Venezuelában, több rendőrt is túszul ejtettek a rabok


Négy rendőrt tartanak túszul Venezuelában egy nemzeti rendőrségi központ rabjai, akik fellázadtak fogva tartási körülményeik ellen - jelentette be kedden egy érdekvédő csoport.


A fogvatartottak, akik jelentették börtönőreik bántalmazását,

arra kényszerítették a négy rendőrt, három férfit és egy nőt, hogy lépjenek be cellájukba. A rendőrök közösségi oldalakon közzétett videókon összekötözött kézzel láthatók.

Egy helyi szevezet információi szerint az ügyészség három képviselője és az igazságszolgáltatás egy bizottsága is meglátogatta a 104 fogvatartottnak otthont adó központot, de 24 óra elteltével nem született megállapodás a fogva tartott rendőrök szabadon bocsátásáról - közölte a szervezet.

Nem bántottak minket, de rettegünk, bár segítenek nekünk, túszként vagyunk itt, az életünkről van szó

- mondta a Venezuelai Börtönmegfigyelő Központ (OVP) által közzétett videóban az egyik fogva tartott rendőrnő.


Az egyik rab az egyik videóban azt mondta: "Elegünk van a zsarolásból, a bántalmazásból, abból, hogy

150, 200 dollárt (50-67 ezer forint) kell adnunk hetente, hogy a családunkkal lehessünk, hogy zsarolnak minket, azt akarjuk, hogy szállítsanak át minket a lakhelyünk szerinti börtönbe.

A fogvatartottak azért lázadtak fel, mert a rendőrök pénzt kérnek tőlük azért, hogy ételt kapjanak, családlátogatásra mehessenek, vagy hogy bíróságra szállítsák őket.

A börtönhatóságok nem kommentálták az esetet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések