A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása nehéz és hosszú lesz


Az elnöki tanácsadó szerint az ellentámadást bonyolítja a sűrű aknazár, valamint az anyagi és technikai támogatással kapcsolatos problémák


Az ukrán fegyveres erők múlt hónapban megkezdett ellentámadása nehéz lesz és meglehetősen hosszú ideig fog tartani, a hadműveletet bonyolítja a sűrű elaknásítás és a fegyverek szállításának késése – jelentette ki csütörtökön Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója az AFP francia hírügynökségnek hivatkozva, számolt be az rbc.ua hírportál, amiről a karpatalja.info is írt.

A jelentés szerint Podoljak elmondta, hogy szerinte a haladás „lassabb, mint szeretnénk”. „Kétségtelen, hogy ez a művelet meglehetősen nehéz, hosszú és sok időt vesz igénybe” – tette hozzá.

Az elnöki hivatalvezetői tanácsadó megjegyezte, hogy az ellentámadást bonyolítja a sűrű aknazár, valamint az anyagi és technikai támogatással, különösen a fegyverek szállításával kapcsolatos problémák.

„Legyünk tárgyilagosak, Oroszország légi fölényben van a fronton velünk szemben. Természetesen további páncélozott járművekre van szükségünk – elsősorban két-háromszáz harckocsira, 60–80 darab F–16-os repülőgépre, hogy jól lefedjük a légteret, elsősorban a fronton” – magyarázta. „Az ukrán hadsereg offenzív hadműveleteinek száma „fokozatosan növekszik”, jelenleg nem minden kiképzett dandárt vetünk be a harctéren” – mutatott rá Mihajlo Podoljak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések