A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Emmanuel Macron elnökkel való "kiváltságos" kapcsolat segített az Uber franciaországi megalapításában


Egy parlamenti bizottság arra a következtetésre jutott, hogy Emmanuel Macron elnök segített az Uber taxis cég franciaországi meghonosításában az online platformmal fenntartott "privilegizált" kapcsolat révén.

Macron gazdasági miniszter volt François Hollande elnök kormányában abban az időben, amikor az Uber megpróbált bejutni Franciaországba.

A vizsgálat megállapította, hogy

"titkos alkut" kötött az amerikai céggel,

hogy lemondjon a vitatott Uber Pop alkalmazásról, cserébe a sofőrös autóvezetői (VTC) engedély megszerzéséhez szükséges feltételek egyszerűsítéséért.

A jelentés szerint

"az amerikai vállalatnak sikerült tisztességtelenül versenyeznie a taxikkal, mivel figyelmen kívül hagyott minden jogi előírást, és agresszív lobbitevékenységet folytatott az állami döntéshozóknál".

A vizsgálatot az "Uber-akták" néven ismertté vált 124 000 belső dokumentum kiszivárogtatása váltotta ki, amelyet Mark McGann, az Uber egykori lobbistája szivárogtatott ki a The Guardian című brit lapnak. 

A bizottság hat hónappal ezelőtt indította el a vizsgálatot, és 120 személyt hallgatott meg, köztük két korábbi miniszterelnököt, Bernard Cazeneuve-t és Manuel Valls-t, valamint az Uber korábbi vezetőit, hogy megpróbálja feltárni az Uber 2014 és 2017 közötti franciaországi tevékenységét.

A vizsgálóbizottság tizenkét tagja jóváhagyta a végleges jelentést - mindannyian a Nupes, a Liot-csoport vagy az RN képviselői -, de a tíz reneszánsz képviselő (Macron pártja) és szövetségeseik, valamint az egyetlen LR-képviselő tartózkodott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések