A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikaiak többsége szerint nem működik náluk a demokrácia


Az emberek elégedetlenek a Kongresszus munkájával.

Az amerikai választópolgárok 49 százaléka úgy véli, nem működik megfelelően az Egyesült Államokban a demokrácia – derül ki az AP hírügynökség és a NORC társadalomkutató pénteken közzé tett felméréséből.

A júniusi közvélemény-kutatásban megkérdezettek mindössze 10 százaléka vélekedik úgy, hogy az amerikai demokrácia „nagyon jól” vagy „rendkívül jól” működik, 40 százalék szerint pedig „valamelyest jól” működik.

A felmérés azt mutatta, az amerikai felnőttek 53 százaléka szerint a törvényhozás, a Kongresszus nem végzi jól a munkáját a demokratikus értékek védelmében. Ezzel szemben mindössze 16 százalék értékeli úgy, hogy a testület képes ellátni ezt a feladatát.

A regisztrált republikánus szavazók és függetlenek mintegy 60 százaléka szerint a kormányzat nem képviseli a hozzá hasonló átlagember érdekeit,

míg a demokrata párti szavazók 40 százaléka vélekedik így.

A terhességmegszakítás szabályozásával kapcsolatban is kikérték az emberek véleményét. A váradósság kezdeti szakaszában a többség engedélyezné, a vége felé viszont tiltaná az abortuszt. Összességében a demokrata szavazók inkább abortusz, a republikánusok pedig életpártiak.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések