A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikai hadseregnél elmebetegségig menő méreteket öltött a deviancia támogatása


Nemsokára már nem is lesz annyira meglepő, ha egy férfinak született katona sminkkel, műszempillával, női ruhában jelenik meg, hogy elrettentse Amerika ellenségeit. Ráadásul bizonyos nemátalakító műtéteket ingyen is elvégeznek a katonáknak – természetesen az adófizetők pénzéből.


Egy, a védelmi minisztérium által nemrég kiadott dokumentum ugyanis rávilágít, hogy a transznemű szolgálati tagoknak maximum 300 nap felmentés jár a bevetések alól, ha valamilyen nemátalakítással kapcsolatos beavatkozást végeztetnek el.

Az időkeret nyilván függ attól, hogy milyen beavatkozásokról van szó, és hogy az orvosok mennyi időt javasolnak a lábadozásra. A feljegyzés azt is tartalmazza, hogy milyen egyéb kezelésekben és műtétekben részesülhetnek a transznemű katonák a Womack Army Medical Centerben(WAMC) az adófizetők költségén. A Womack Army Medical Center az Egyesült Államok hadseregének egyik katonai kórháza, amely az észak-karolinai Fayetteville közelében, Fort Libertyben található. A létesítményt a Becsületrenddel kitüntetett Bryant H. Womackról nevezték el.

A dokumentum szerint 12 hónapos hormonterápia után a transznemű katonák kérhetnek sebészeti ellátást, például felsőtesten és alsótesten végzett műtétet, de ilyen beavatkozásokat már hormonterápia nélkül is megkaphatnak az adófizetők pénzéből.

Ezek közül kivételt képeznek a feneket és a hangszálakat érintő műtétek, így azok a transznemű, "kemény kötésű" katonák, akik átalakítanák a feneküket, vagy a hangszálaikat, kénytelenek saját költségen elvégeztetni a beavatkozást. Ugyanakkor öröm lehet számukra, hogy a lézeres szőrtelenítés már adófizetők által támogatott eljárás.

Az őrületnek azonban még koránt sincs vége ezen a ponton. A feljegyzés szerint 9-18 hónapig tarthat a nemi átmenet befejezése, és ez idő alatt a szolgálatot teljesítők kivételt kérhetnek bizonyos szabályok és kötelezettségek alól.

A férfiak így női egyenruhákat hordhatnak (és fordítva) már azelőtt is, hogy megtörtént volna a nemváltás, sminkelhetik magukat és használhatják a női lakrészeket, valamint mosdókat, WC-ket is. Sőt, azok a férfi katonák, akik nőként szeretnének tovább szolgálni, mentesülnek a férfiaknak szánt erőnléti vizsgálatok alól, és helyettük a nőknek előírt szabályrendszernek kell megfelelniük.

Bár a transznemű katonáknak a pontos ütemtervekről egyeztetniük kell a feletteseikkel, azok nem akadályozhatják meg a szolgálatot teljesítők nemváltásához szükséges beavatkozásokat – vagyis, lényegében ez csak egy afféle tájékoztató a feletteseknek, hogy mikortól, és mennyi ideig nem lesz bevethető egy adott katona.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések