A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alcaraz nyerte a wimbledoni döntőt


Carlos Alcaraz megnyerte élete második Grand Slam-teniszversenyét, miután a wimbledoni döntőben 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4-re verte Novak Djokovicsot.

Az első játszma ott folytatódott, ahol tavasszal a Roland Garros elődöntője véget ért: a spanyol akkor hiába nyerte meg az első játszámát, összeomlott és végül tükrösimán kikapott 3-1-re.

Az első játszma tehát 6-1-re lett Djokovicsé, a második játszmában a szerb - tőle szokatlan módon - bukta a rövidítés. A harmadik játszma ugyan 6:1 arányban a 20 éves Alcarazé volt, de egy órán keresztül tartott. (Djokovics 6:1-e csupán 35 perc volt.)

A negyedik játszma előtt Djokovics bement az öltözőbe összeszednie magát, ez annyira jól sikerült, hogy egyenlített (6:3). A mindent eldöntő ötödik játszma 6:4 arányban Alcarazé lett.

Alcaraz elmondta, hogy egy álma vált valóra már 20 évesen, soha nem hitte volna, hogy ilyen fiatalon nyerhet, büszke magára és a csapatára. Djokovicsot a példaképének nevezte.

Djokovics a meccs után gratulált Alcaraznak, nem hitte volna, hogy a spanyol füvön győzi őt le. Úgy érzi, voltak olyan wimbledoni döntők, amiket elvesztett, de nyernie kellett volna, így egálban van. Reméli, hogy egy jobb teljesítménnyel térhet vissza. Amikor a fiáról volt szó, akkor elérzékenyült.

Alcaraznak a 2022-es US Open után ez a második Grand Slam-győzelme, vesztes döntője nem volt.

Djokovicsnak a 23 nyertes GS-döntő után ez a 12. vesztes.

Ez az idei első GS-döntő, amit nem Djokovics nyert.

Wimbledonban 2017-ben Roger Federer nyert, azóta a mostani versenyig mindig Djokovics lett az első.

Djokovics Grand Slam-döntőben 2021 óta nem kapott ki, akkor Medvegyev verte a US Openen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések