A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A nigeri puccsisták szerint a megbuktatott kormány jóváhagyta, hogy Párizs beavatkozzon


A Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (ECOWAS) vasárnap szankciókat vezetett be Nigerrel szemben a puccs miatt 

A Nigerben a múlt héten puccsot végrehajtó katonai tanács hétfői bejelentése szerint a megbuktatott kormány jóváhagyta, hogy Franciaország katonailag beavatkozzon az országban.

Amadou Abdramane ezredes, az államcsíny egyik kitervelője erről a niamey-i állami televízióban beszélt, és azt mondta, hogy az engedélyt Hassoumi Massoudou külügyminiszter írta alá ügyvivő miniszterelnöki minőségben. Abdramane szerint Franciaország az elnöki hivatalra mérhet csapást, hogy kiszabadítsa Mohamed Bazoum megbuktatott államfőt.

Massoudou egyelőre nem kommentálta az állítást. Franciaország, amelynek Niger korábban gyarmata volt, elítélte az államcsínyt, de nyilvánosan nem helyezett kilátásba katonai intervenciót.

A puccsisták a múlt héten figyelmeztették a nemzetközi közösséget, hogy egyetlen ország se avatkozzon be katonailag Nigerben, mert az csak vérontáshoz és káoszhoz vezetne.

A Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (ECOWAS) vasárnap szankciókat vezetett be Nigerrel szemben a puccs miatt, és egy hetet adott a puccsistáknak az alkotmányos rend és Bazoum hatalmának helyreállítására, máskülönben erő alkalmazását is kilátásba helyezte.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések