A mikróban készített főtt kukoricánál nem létezik egyszerűbb ebéd. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes.
A mikróban készült kukorica még a lábosban főtt változatnál is egyszerűbb, pedig ez utóbbi sem egy ördöngösség. Az így készült kukorica van olyan finom, mint amit a strandokon kapsz, csak töredékébe kerül. A kész csöveket szórd meg sóval, vagy kend meg vajjal.
Hozzávalók 2 személyre
👉 2 csó kukorica
👉 só
Ízlés szerint
👉 vaj
👉 bors
👉 chili
Elkészítés:
A kukoricákat bármiféle tisztítás és hámozás nélkül, leveleivel együtt tedd a mikróba. A teljesítményt tekerd fel 800-900 wattra. A főzési idő kukoricánként négy perc, tehát ha kettőt teszel be egyszerre, akkor nyolc percre állítsd.
A kész kukoricákat vedd ki a mikróból, és tisztítsd meg. Erre a legegyszerűbb módszer az, ha a végéből egy kicsit levágsz, és így könnyen kicsúsztathatod a takarólevelekből. A csöveket ízesítsd sóval, vagy kedved szerint vajjal, borssal, chilivel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések