A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormány miatt drágul


Hogy ne csak a budapesti biciklisávok közé beszorult lila fejű autósok anyázzanak, hamarosan a BKV-járatok utasai is bekapcsolódhatnak a kórusba – szeptembertől 450 forintba kerül a vonaljegy. 

Pedig tavaly decemberben még azzal tréfálkozott Karácsony Gergely, hogy „az apa férfi, a benzinár nő, a vonaljegy marad 350 forint”, most viszont már azt magyarázza a főpolgármester, meg kell emelniük a vonaljegyek árát, „hogy a bérletekét ne kelljen, és biztonságban legyen a budapesti közösségi közlekedés”. A nóta a régi: a kormányzati megszorítások Budapest működőképességét veszélyeztetik.

„Kormányzati megszorítások”… Ezt a kifejezést Karigeri már trónra kerülésének első évében elpufogtatta. Akkor, amikor a hármas metró beígért klímaberendezései helyett – a „kormányzati megszorításokra” hivatkozva – ivókutakat adott át néhány állomáson. Pedig akkor még nyilván volt valamennyi a Tarlós István által örökül hagyott százmilliárdokból. (Egy évvel korábban az akkor még csak főpolgármester-aspiráns cimborái hőmérővel a kezükben vigyorogtak a tévékamerákba a hármas metró egyik kocsijában; szaunához „öltözve”, különféle táblákkal – például „Tarlós-szauna” – követelték a metróvonal haladéktalan klimatizálását. Karigeri látványosan kijelentette: városvezetőként azonmód véget vet ennek az áldatlan állapotnak.)

„Kormányzati megszorítások”… A félszáz tanácsadónak nem volt frappánsabb ötlete? Esetleg megint ki kellene tenni az adománygyűjtő ládikákat, mint a választások előtt. Nyilván most is összejönne egy félmilliárdos gyorssegély a lelkes adományozóktól. Egyszer már bevált.- írta Pilhál György a Magyar Nemzetben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések