A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A CIA egykori elemzője szerint Lengyelország megtámadja Fehéroroszországot, hogy megfékezze Oroszországot


Lengyelország valószínűleg hadművelet indítását tervezi Fehéroroszország ellen Ukrajna küszöbön álló veresége miatt – fejtette ki ezt a véleményét Larry C. Johnson, a CIA egykori elemzője a Dialogue Works YouTube csatornának adott interjújában.


"Lengyelország valószínűleg hadművelet indítását tervezi Fehéroroszország ellen, hogy belerángassa a NATO-t a konfliktusba. Most már megértik, hogy Ukrajna veszít. Már nem lehet úgy tenni, mintha Ukrajna nyerne. Éppen ellenkezőleg: Oroszország szétveri Ukrajnát. Lengyelország pedig kétségbeesett rohamában megpróbálja azt megtenni, hogy bevonja a NATO-t" - mondta Johnson.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Lengyelország Ukrajnával és Fehéroroszországgal kapcsolatos szándékairól kommentálva Johnson elmondta, hogy Moszkvának átfogó titkosszolgálati információi vannak ezekről a tervekről.

A szakértő hozzátette: annak ellenére, hogy Lengyelország megpróbálja bevonni a szövetséget az Oroszországgal való konfliktusba, hogy Ukrajna veresége után ne érje el határait, a NATO-nak nem áll rendelkezésére elegendő erő a harctéren kialakult helyzet megváltoztatásához.

Korábban ismertté vált, hogy a lengyel hatóságok úgy döntöttek, hogy a harci egységeket nyugatról keletre helyezik át. Vlagyimir Putyin múlt pénteken figyelmeztetett, hogy Ukrajna Fehéroroszország elleni agressziója Oroszország elleni agressziót jelent, és minden eszközt bevetnek annak védelmére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések