A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visít a népszavás Németh: A Fidesz bekebelez mindent – mi csak nézzük


A baloldalon már napok óta megy a sírás. 


Ehhez a körhöz csatlakozott Németh Péter, a kommunista Népszava főszerkesztője.

„Szép csendben kúszott be a magyar közéletbe a Mathias Corvinus Collegium, amely magáról úgy ír, mint a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely 1996 óta végzi tevékenységét. Tulajdonképpen már az első pillanattól a Fidesz háttér-intézményének lehetett tekinteni, amely elég gyorsan jutott ingatlanhoz is.

Budapest talán egyik legértékesebb helyét, a volt Munkásőr központot szerezték meg, a Gellérthegy impozáns pontján. Hogy miként került ez az épület-együttes az MCC birtokába, valójában homály fedi, mindenesetre az egész beruházás, lépés-sorozat csak azt bizonyítja, hogy a Fidesz valóban hosszú távon gondolkodik és építkezik. Hogy azután ez az építkezés erkölcsös-e, az már más kérdés, olyannyira az, hogy valójában a hajdani székház-ügy óta nem is lepődünk meg a párt különböző tranzakcióin. Mindegy is; Orbán mindig arra törekedett, hogy a lépései törvényesek legyenek, és amióta kormányon van, ez különösen könnyen megy: a kétharmados többséget kihasználva, ha kell, törvényt alkottat.

Akárhogy is, az MCC csaknem húsz éves története alatt hihetetlen pályát írt le; elképesztően gazdag szervezetté vált, olyanná, amely szép fokozatosan gyűri maga alá az általa kiszemelt területeket."

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések