A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vihar, erős szél és jégeső jöhet péntek éjszaka


A hőség enyhülésére számíthatunk, de zivatarok jöhetnek az éjszaka – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat híradásából. 


Az OMSZ szerint péntek este egyre több helyen jöhet zivatar szélrohamok kíséretében, néhol jégeső is eshet. A zivataros idő dél-nyugattól észak-keleti irányba haladhat majd.

A viharra való tekintettel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-posztban hívta fel az emberek figyelmét a biztonsági intézkedésekre, például arra, hogy ne parkoljunk fa alá, és vigyázzunk a villámárvizekkel.



Szombatra viszont jó pár fokkal hűvösebb lesz, felfrissül a levegő, de néhol így is elérheti a 30 fokot a hőmérséklet. A Dunántúlon csak elvétve lehet záporra, zivatarra számítani, de az ország keleti felén még jöhet felhőszakadás és jég – bár olyan heves vihar valószínűleg nem lesz, mint a szombatra virradó éjszaka.

Vasárnap már csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a csúcsérték 25 és 30 fok között valószínű. Jövő héten valószínűleg nem is tér vissza a kánikula.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések