A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tarlós odaszólt Karácsonynak: Nem demokrácia, hanem bátortalan felelősségáthárítás


Budapest korábbi főpolgármestere szerint a Lánchíd szakmai kérdés, amire a laikusoknak nincs kellő rálátása. 


Karácsony Gergely korábban azzal büszkélkedett, hogy a szavazásra jogosultak több mint kilenc százaléka vett részt a Budapesti Lakógyűlésen, ami azt jelenti, hogy 136 ezren adták le szavazatukat online. A főpolgármester közölte, hogy a válaszoló budapestiek 79 százaléka fenntartaná a jelenlegi forgalmi rendet a Lánchídon, ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben is csak a taxisok, a buszok, a motorosok és a biciklisek használhatják majd a hidat – írja a Mandiner.

Tarlós István a hirado.hu-nak elárulta, hogy nem igazán érdemes nemzeti konzultációkhoz hasonlítani a főváros által megrendezett lakógyűlést, mivel az előbbiek esetében könnyen átlátható kérdések merültek fel, például a migráció vagy a gyermekvédelem, ezzel szemben a Lánchíd ügye szigorú szabályok szerint működő szakmai kérdés, erre pedig a laikusoknak nincs kellő rálátása.

„A Lánchíd lezárásáról megkérdezni önhibájukon kívül információhiánnyal küzdő felnőtteket és tizenéves gyerekeket nem demokrácia, hanem bátortalan felelősségáthárítás, másrészt pedig súlyos dilettantizmus" – állítja Tarlós István, aki rávilágított, hogy a lakógyűlésen felvetett kérdések összesen hétszázalékos támogatottságot kaptak úgy, hogy még a tizenévesek is szavazhattak.

„A kilenc százaléknak a hetvenkilenc százaléka szavazott igennel, ez mindössze hétszázalékos támogatottságot jelent" – szögezte le Budapest korábbi főpolgármestere. Tarlós István állítása szerint, ha népszavazást tartottak volna ennek a támogatottságnak a háromszorosa is kevésnek számítana ahhoz, hogy a referendum érvényes legyen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések