A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Találkozó és sajtótájékoztató holnap a Hazatérés Templomában

A sajtótájékoztató témája: a Budaházy-Hunnia kegyelem, mint az igazságtétel győzelme – értékelés, elemzés. 

2023. június 21-én, azaz holnap, a budapesti Hazatérés Templomának Szabó Dezső Katakombaszínházában  (1054 Budapest, Szabadság tér 2.) 17.00 órától sajtótájékoztatót tartunk a Budaházy-Hunnia ügyben kegyelmet kapottak és a még kegyelemben nem részesültek jelenlegi helyzetének bemutatásáról, amelyre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

A sajtótájékoztató résztvevői: Budaházy György, ifj. Hegedűs Loránt református lelkész, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Skrabski Fruzsina újságíró, filmrendező, Füssy Angéla PS újságíró, Varga Domokos György író.

A Budaházy Bizottság az Igazságtételért 2022. október 2-án alakult meg, nemzeti elkötelezettségű, tekintélyes közéleti személyekből és megbecsült hivatást gyakorlók által, akik felismerve a Budaházy-Hunnia ügyben született ítélet mélységes igazságtalanságát és nemzeti érdekeket sértő, káros jellegét a hazai nyilvánosság számára is ismertté váló kezdeményezéseket tettek az illetékeseknél a kegyelmi döntés meghozatala érdekében. A sajtótájékoztatón az ügyről, a kegyelmi döntésről és a még kegyelemben nem részesültek jelenlegi helyzetéről beszélnek a Bizottság egyes tagjai. A tagok között van a sajtótájékoztatót tartó személyeken kívül számos közéleti szereplő, többek között Kondor Katalin, dr. Csókay András, Petrás János, Korbuly Péter, dr. Kőrösi Mária, dr. Drábik János, Tőkés László, dr. Morvai Krisztina, Stefka István, Pongrácz András, dr. Petrányi-Szöőr Anna. A  csatlakozás lehetősége nyitott, egyre szélesedik az ügyben a nemzeti összefogás.

Mint ismert a  Budaházy-Hunnai ügy 7 vádlottja 2022 Karácsonya után teljes eljárási kegyelemben részesült a Köztársasági Elnök által. Budaházy György és 5 társa 2023. április 27-én szintén kegyelemmel kiszabadult a börtönből. Ők végrehajtási kegyelmet kaptak, ami azt jelenti, hogy a büntetésük végrehajtását felfüggesztették, azonban a bűnügyi költség terhei, a büntetett előélethez fűződő hátrányok és a közügyektől eltiltás mind a nyakukon maradtak. Mindeközben 3 vádlott társuk még mindig az eljárás hatálya alatt áll, az ő ügyükben nem döntött még a Köztársasági Elnök Asszony.

A Budaházy Bizottság az Igazságtételért 2023. május 18-án kiadott közleménye a Hunnia ügyben született kegyelmi döntésekről itt lehet olvasni.

A sajtótájékoztató után támogatói találkozóra kerül sor ugyanazon a helyszínen.

Tisztelettel:
a Budaházy Bizottság az Igazságtételért nevében:
dr. Gaudi-Nagy Tamás, ifj. Hegedűs Loránt, Budaházy György

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések