A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros-pénzzel fizetett egy kocsmában, még visszajárót is kapott


A Kecskeméti Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kiskunhalasi sörözőben elfogyasztott italait egy párt által választási kampánycélra (Kutyapárt,- a szerk.) készíttetett és osztogatott hamis 10 és 20 ezer forintos bankjegyekkel fizette ki, írta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy sajtóközleményben. 


A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. április 2. napján egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott ismerőseivel. A férfi az általa rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A hamis bankjegyekkel történő fizetést a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezer forint kárt okozott.

A vádlott által átadott bankjegyeket egy korábbi választási kampány során egy párt készíttette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen

a hamis 20 ezer forintos bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10 ezer forintos bankjegy előoldalán Soros György szerepelt.

Az ügyészség a férfit pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések