A darált húsos tepsis krumpli egyszerű elven készülő, szerény, mégis laktató vacsora.
Mindig jó választás vacsorára egy nagy adag rakottas, és nincs ez másképp a darált húsos tepsis krumpli esetében sem. A krumplikarikákat paradicsomszószos ragu fogja össze, a tetejére pedig sok-sok sajt pirul. A darált hús olcsó, és változatosan készíthető el: húsgombócot is sokféleképpen állíthatsz össze belőle.
Hozzávalók 4 személyre
A krumplihoz:
👉 5 krumpli
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
A darált húsos raguhoz:
👉 50 dkg darált hús
👉 25 dkg paradicsompüré
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 hagyma
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg és karikázd fel. Egy tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal, és egyengesd el benne a krumplit. Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal, és told 190 fokos sütőbe húsz percre.
Amíg a krumpli sül, készítsd el a ragut. A darált húst kevés olajon süsd fehéredésig. Add hozzá a felkockázott hagymát, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és oregánóval, kicsit kevergesd, majd öntsd hozzá a paradicsompürét, és tíz perc alatt főzd össze. A kész ragut forgasd össze a sütőből kivett krumplival, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és lefedve told vissza a sütőbe 25-30 percre, hogy a sajt ráolvadjon, és az ízei összeérjenek.
Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, így a sajt ropogósra pirul rajta.
0 Megjegyzések