Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Húsmentes, mégis fehérjedús fasírt: laktató és egészséges


A fűszeres, ropogós sárgaborsófasírtból tényleg nem hiányzik a hús, hiszen anélkül is laktató.


Ha van otthon egy kevés sárgaborsód, amiből főzeléket nem szeretnél készíteni, állíts össze sárgaborsófasírtot! A zöldségfasírtok tökéletes maradékmentő fogások: elég benézni a hűtőbe, a kamrába, és lepényt sütni abból, amit épp találsz. A sárgaborsó laktató, tele van fehérjével, és jól megy hozzá a keleties fűszerezés.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg sárgaborsó
👉 4 evőkanál liszt
👉 2 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 evőkanál currypor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 1 teáskanál gyömbér
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A sárgaborsót elkészítés előtti este alaposan mosd meg folyóvíz alatt, majd áztasd be. Másnap nagyjából 45 perc alatt főzd pépesre. Ha kész, csepegtesd le, és tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, a reszelt hagymát és fokhagymagerezdeket, a sót, a borsot, a fűszereket, és kanalanként annyi lisztet, hogy összeálljon. Gyúrd jól össze, és formálj belőle pogácsákat.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A sárgaborsófasírtokat lapogasd ki, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket ropogósra. A kész kis lepényeket szedd papírtörlőre. Tálalhatod salátával, rizzsel vagy tepsis krumplival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések