A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Róna Péter: Magyarország egy vasat sem fog kapni az Európai Uniótól!


Róna Péter volt az Index Konkrétan című podcastjának legutóbbi vendége. A közgazdász többek között beszélt a magyar Alaptörvényről, amelyet ő nem tart érvényesnek, továbbá elmondta azt is, hogy szerinte Magyarország egy fillért se fog kapni az Európai Uniótól, ugyanis Orbán Viktor szerinte nem felel meg az európai közösségnek. 


Úgy fogalmazott: „a 2022-es választás azt mondta az európai közösségnek, hogy végül is

a magyar társadalom derekának Orbán Viktor megfelel, nekünk, európaiaknak azonban nem felel meg, ezért mi ezeknek nem adunk pénzt."

Arra a kérdésre, hogy miért annyira biztos benne, hogy hazánk képtelen lesz megállapodni az EU-val, azt felelte, hogy „a magyar politikai, jogi, társadalmi szerkezet nem fér bele az európai kontextusba". A közgazdász szerint már a csatlakozási tárgyalások alatt nagyon hamar kiderült, hogy nem értik a magyarokat.

Róna szerint az volt éveken keresztül a feltételezés az EU-ban, hogy az Orbán-kormány olyan, amilyen, de majd a magyar társadalom megbirkózik vele. Szerinte a nagy vízválasztó a 2022-es választás volt, amikor kiderült, hogy a magyar társadalomnak Orbán megfelel, az európai közösségnek viszont nem, és az Unió ezért nem fog Magyarországnak pénzt adni.

A közgazdász úgy véli, a magyar gazdaság tönkremegy, ha nem kapja meg a uniós pénzeket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések