A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Retteg a baloldali olasz lap: Magyarország után Szlovákiában és Ausztriában is hatalomra kerülhetnek „Putyin barátai”


Folytatódhat a jobboldali győzelmi hullám Európában, mivel az összes közvélemény-kutatás szerint Robert Fico pártja nyerheti a szeptemberi szlovákiai választásokat. 


A La Repubblicában hétfőn megjelent cikk szerint ez azt jelenti, hogy Magyarország mellett újabb uniós tagállam vétózhatja meg az Oroszország-ellenes szankciókat – szemlézi a baloldali olasz lapot a Mandiner.

De a Kreml befolyása az egykori Habsburg-birodalom országaiban még nagyobb lehet, írják. Ausztriában jövőre tartanak választásokat, és a legesélyesebb az  FPÖ, a szélsőjobboldali Szabadságpárt lesz, amelyet jelenleg Herbert Kickl, „a másik oroszbarát és a migránsok ellensége" vezet

– írja az olasz lap.

Kickl nyíltan szimpatizál Orbán Viktorral, a közelmúltban Magyarországot úgy írta le, mint „a nemzeti önrendelkezés és a globalizmussal szembeni ellenállás utolsó menedéke Brüsszelben".

Kiemelik, hogy az utóbbi időben Közép-Európában fejlődő populista pártok „Putyin barátai és Brüsszel nyílt ellenségei".

Hozzáteszik, bár ma még egyedül Magyarország védi a Kreml álláspontját az unióban, sokkal nehezebb lenne semlegesíteni a vétójogot, ha a közeljövőben „három kormány sorakozna fel az orosz megszállók védelmében".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések