A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrségi razziát tartottak a párizsi olimpia szervezőirodájában


Korrupció miatt vizsgálódnak a hatóságok. 


A francia pénzügyi rendőrség kedd reggel házkutatást tartott a Párizs 2024 olimpia főhadiszállásán – számolt be róla a Politico rendőrségi iratokara hivatkozva. A rendőrség valamint az ügyészség dokumentumokat is lefoglalt a házkutatás során.

A Párizs 2024 által kiadott közleményben azt írták: „a szervezőbizottság székhelyén jelenleg rendőrségi házkutatás folyik. A Párizs 2024 teljes mértékben együttműködik a nyomozókkal, hogy megkönnyítse a nyomozást".

A Politico megkeresésére a francia pénzügyi ügyészség (PNF) megerősítette, hogy több helyszínen is razziát tartottak ezek közül az egyik volt a Párizs 2024 Olimpiai Bizottság, egy másik pedig a párizsi olimpia építkezéseiért felelős állami szerv, a Solideo székhelyén.

A tájékoztatás szerint a házkutatások két „előzetes vizsgálat" részét képezik, amelyek a fent említett két szervezet által elbírált

közbeszerzési szerződéssel kapcsolatos közpénzek hűtlen kezelésének és kivételezésének a gyanúja miatt zajlanak.

Anne Hidalgo Párizs főpolgármestere – aki egyben a Solideo igazgatótanácsának elnöke is – a portálnak elmondta, hogy a nyomozók egyelőre nem léptek vele kapcsolatba.

„Tudomásunk van arról, hogy a rendőrség ma házkutatást tartott a Párizs 2024 főhadiszállásán. A Párizs 2024 arról tájékoztatott minket, hogy teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal ebben az ügyben" – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője.

Brigitte Henriques, a Francia Nemzeti Olimpiai Bizottság elnöke éppen a múlt hónapban jelentette be lemondását, a bizottságban kialakult belharcok miatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések