A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli ülésen szavaz az Országgyűlés a státusztörvényről


Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze jövő hétre, ugyanis a július 3. és július 7. közötti időszakban tárgyalja az országgyűlés a pedagógusok körében csak „bosszútörvénynek" nevezett törvénytervezetet – derült ki a parlament oldalára feltöltött dokumentumból. Ezáltal már jövő héten elfogadhatják a státusztörvényt. 


Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta be a módosító indítványt, amelyben azt kezdeményezi, hogy Kövér László, az Országgyűlés házelnöke rendkívüli ülést hívjon össze jövő hétre. A rendkívüli ülés megtartása a levelem mellékletében felsorolt önálló indítványok mielőbbi elfogadása, illetve az ezt biztosító egyes eljárási szakaszok lezárása miatt szükséges – indokolta Semjén Zsolt a parlament oldalára feltöltött dokumentumban.

„Az indítványokkal – különös tekintettel a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatra – összefüggő szavazásoknak az őszi ülésszakra történő halasztása fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné, illetve a döntések végrehajtásának előkészítésének kitolódása számos problémát okozhat a jogalkalmazásban" – fogalmazott a miniszterelnök helyettese.

Egy vitát tartottak már a tervezetről, ami ugyancsak rendkívüli ülés keretében valósult meg, akkor az ellenzék obstrukciót, a pedagógus-szakszervezetek tüntetést szerveztek a Kossuth térre – írja az Index.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések