Hirdessen itt

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter az orosz gázzal kapcsolatban


Az éves karbantartási munkálatok sikeres lezárása után újraindult a földgázszállítás Magyarországra a Török Áramlat vezetéken keresztül, így a betárolás menetrendszerűen halad tovább a téli időszakra - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szentpéterváron.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy eredményesen véget értek a karbantartási munkálatok, így a hét elején az orosz fél újraindította a Magyarország földgázellátását alapvetően biztosító Török Áramlatot, és a tranzit mostanra elérte a normál menetrend szerinti mennyiséget, így idén is sikeresek lesznek a kormány betárolási törekvései.

"A magyarországi földgáztárolók feltöltése a téli időszakra jól, menetrendszerűen halad"

–  mondta, majd kiemelte, hogy a betárolt mennyiség már fedezi hazánk éves fogyasztásának több mint 37 százalékát, míg Európában ez az érték átlagosan alig több mint 21 százalék.

"Tehát jóval az európai töltöttségi szint fölött vagyunk, jóval felkészültebbek vagyunk a téli időszakra, mint az európai átlag" - fogalmazott. "Akármilyen tél is jön Magyarországon, semmifajta korlátozást nem kell majd még csak megfontolni sem a földgázfelhasználás területén" – tette hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések