A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Prigozsin Belaruszba megy, a Wagner-csoportot nem vonják felelősségre, mondják az oroszok


Peszkov sajtótitkár közölte, hogy a Prigozsin elleni büntetőeljárást megszüntetik. 


A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin elleni büntetőeljárás megszűnik, ő Fehéroroszországba megy – közölte Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára.

A tisztviselő nem részletezte, hogy Prigozsin pontosan mit fog tenni a volt szovjet köztársaságban.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök régóta személyesen ismeri Prigozsint, körülbelül 20 éve, és "ez az ő személyes kezdeményezési javaslata volt, Putyinnal egyeztetve".

Peszkov azt is elmondta, hogy Oroszország hálás Fehéroroszország elnökének a Wagnerrel fennálló konfliktus megoldása érdekében tett erőfeszítéseiért.

"Magasabb cél volt a vérontás elkerülése, a belső konfrontáció elkerülése, az előre nem látható eredménnyel járó összecsapások elkerülése. E célok érdekében valósították meg Lukasenka közvetítői erőfeszítéseit, és Putyin elnök meghozta a megfelelő döntést" - mondta.

Mint a Kremlben hangsúlyozták, a garancia arra, hogy Prigozsin Fehéroroszországba távozhat, Oroszország elnökének szava.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések