A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz-amerikai háború: Blinken reméli, hogy az ukrán ellentámadás tárgyalásra kényszeríti Putyint


Anthony Blinken amerikai külügyminiszter azt mondta, reméli, hogy Ukrajna ellentámadásának sikere tárgyalásra kényszeríti Putyint. 


Blinken ezt egy washingtoni sajtótájékoztatón mondta.

Elmondása szerint a Fehér Háznak nincsenek kétségei afelől, hogy Kijev sikeresen visszaszerzi az Oroszország által elfoglalt ukrán földeket, az Egyesült Államok pedig eltökélt szándéka, hogy továbbra is maximálisan támogatja Ukrajnát, hogy sikeres legyen a harctéren.

Blinken hatalmas, új politikai és gyakorlati segítségnyújtási csomagot ígért Ukrajnának, amelyet az amerikai külügyminiszter szerint a NATO júliusi vilniusi csúcstalálkozóján jelenthetnek be.

Blinken ugyanakkor megjegyezte, hogy még korai lenne értékelni az ukrán ellentámadás menetét. Reményét fejezte ki azonban, hogy sikere arra készteti Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy tárgyalásokat kezdjen az agresszió leállításáról.

„Az ellentámadás sikere két dolgot tesz: megerősíti Ukrajna pozícióját bármely tárgyalóasztalnál, és azt is valószínűbbé teszi, hogy Putyin végre az általa megkezdett háború befejezéséről szóló tárgyalásokra összpontosít" – mondta Blinken.

"Ebben az értelemben egy ellentámadás valóban közelebb hozhatja a békét, nem távolabb" - tette hozzá az amerikai külügyminiszter.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések