Az étcsokoládét nagyon sokan kedvelik, hiszen nagyon kellemes az íze, nem mellesleg nagyon egészséges is. A kutatási eredmények is azt bizonyítják, hogy csökkenti az alacsony sűrűségű lipoprotein – vagy ahogy sokan ismerik, az LDL-koleszterin – szintjét.
Amennyiben ennek a koleszterinnek csökken a szintje, úgy sokkal kisebb az esélye a szívkoszorúér-betegség kialakulásának. Ez a betegség nagyon veszélyes, hiszen halált is okozhat.
Nem minden csokoládé egészséges, csakis az étcsokoládénak vannak ennyire pozitív hatásai, de annak is csak akkor, ha magas kakaótartalommal rendelkezik. Ez azonban még nem minden. Minél kevesebb összetevőt tartalmaz az étcsokoládé, elmondható, hogy annál egészségesebb.
Egyes tanulmányok arról is beszámoltak, hogy napi 2-3 szelet (kocka) csokoládé bizonyítottan csökkenteni tudja a magas vérnyomást is, illetve nagy szerepe van az erek állapotának javításában, és ezzel a véráramlás is fokozódik.
Nem elég, hogy az étcsokoládé csökkenti az LDL-koleszterin-szintet, még a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét is megemeli. Ezeket a hatásokat az étcsokoládéban található antioxidánsoknak, azaz a flavonoidoknak köszönhetjük. Mutatjuk is, hogy milyen előnyei vannak az étcsokoládénak.
Az étcsokoládé rendszeres fogyasztásával akár még fogyhatunk is, hiszen alacsonyabb lehet általa a testtömegindexünk.
Egyes tanulmányok szerint még az éberséget is fokozza és jót tesz a szem egészségének, ugyanis jobb látást biztosít.
Az étcsokoládé rendkívül tápláló, hiszen értékes tápanyagokkal van tele, például rostokkal, vassal, magnéziummal, rézzel és mangánnal.
Az étcsokoládé bővelkedik biológiailag aktív és antioxidánsként működő szerves vegyületekben, mint amilyenek a flavonoidok, a katekinek és a polifenolok.
Az étcsokoládé olyan bioaktív vegyületeket is tartalmaz, amelyek a bőr számára jelenthetnek védelmet. A flavonolok a napkárosodás ellen nyújthatnak védelmet, illetve növelhetik a bőr feszességét és annak hidratációját.
Az étcsokoládéban található kakaó javítja az agy működését a véráramlás növelésével. Ezt a hatást két aktív összetevőjének, a koffeinnek és a teobrominnak is köszönheti.
Amennyiben ennek a koleszterinnek csökken a szintje, úgy sokkal kisebb az esélye a szívkoszorúér-betegség kialakulásának. Ez a betegség nagyon veszélyes, hiszen halált is okozhat.
Nem minden csokoládé egészséges, csakis az étcsokoládénak vannak ennyire pozitív hatásai, de annak is csak akkor, ha magas kakaótartalommal rendelkezik. Ez azonban még nem minden. Minél kevesebb összetevőt tartalmaz az étcsokoládé, elmondható, hogy annál egészségesebb.
Egyes tanulmányok arról is beszámoltak, hogy napi 2-3 szelet (kocka) csokoládé bizonyítottan csökkenteni tudja a magas vérnyomást is, illetve nagy szerepe van az erek állapotának javításában, és ezzel a véráramlás is fokozódik.
Nem elég, hogy az étcsokoládé csökkenti az LDL-koleszterin-szintet, még a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét is megemeli. Ezeket a hatásokat az étcsokoládéban található antioxidánsoknak, azaz a flavonoidoknak köszönhetjük. Mutatjuk is, hogy milyen előnyei vannak az étcsokoládénak.
Az étcsokoládé rendszeres fogyasztásával akár még fogyhatunk is, hiszen alacsonyabb lehet általa a testtömegindexünk.
Egyes tanulmányok szerint még az éberséget is fokozza és jót tesz a szem egészségének, ugyanis jobb látást biztosít.
Az étcsokoládé rendkívül tápláló, hiszen értékes tápanyagokkal van tele, például rostokkal, vassal, magnéziummal, rézzel és mangánnal.
Az étcsokoládé bővelkedik biológiailag aktív és antioxidánsként működő szerves vegyületekben, mint amilyenek a flavonoidok, a katekinek és a polifenolok.
Az étcsokoládé olyan bioaktív vegyületeket is tartalmaz, amelyek a bőr számára jelenthetnek védelmet. A flavonolok a napkárosodás ellen nyújthatnak védelmet, illetve növelhetik a bőr feszességét és annak hidratációját.
Az étcsokoládéban található kakaó javítja az agy működését a véráramlás növelésével. Ezt a hatást két aktív összetevőjének, a koffeinnek és a teobrominnak is köszönheti.
0 Megjegyzések