Hirdessen itt

Megdöglötök, megölünk benneteket! – könnygázt kellett bevetniük a rendőröknek Borsodban


A Debreceni Járásbíróság letartóztatott négy férfit, egy nőt és egy fiatalkorú fiút, miután június 21-én este egy borsodi településen rátámadtak az intézkedő rendőrökre. 


Az ügyészség közleménye szerint aznap a településen legalább harminc résztvevővel családi rendezvényt tartottak, ahová csendháborítás miatt kihívták a rendőröket. Mivel a rendőrség megjelenését több részeg családtag sérelmezte, egy újabb bejelentés után még több rendőr érkezett a helyszínre.

Egy harmincas évei elején járó nő az agresszív tömeg bátorítása mellett az intézkedő rendőrökre támadt, megragadta az egyik rendőr ruháját, rángatni kezdte, és azt kiabálta nekik, hogy „ide nem jöttök be", miközben a férje a kaput belülről rugdosva fenyegette a rendőröket.

A rendőrök elő akarták állítani a nőt, amit az ingatlan udvarán tartózkodó kb. húszfős tömeg próbált megakadályozni.

Különböző tárgyakat dobáltak a rendőrök felé, majd őrjöngve indultak meg feléjük azt ordibálva: „Megdöglötök, megölünk benneteket!" A rendőrök könnygáz alkalmazásával tudták csak a támadókat távol tartani maguktól, akik közül többen bokszolóállást felvéve a rendőrök felé ütöttek és rúgtak, társaik biztatása mellett.

Pár óra elteltével az egyik részeg férfi és három hozzátartozója az intézkedés miatt kérdőre akarta vonni a rendőröket, ezért kocsival a rendőrkapitányság épületéhez mentek.

A nyomozó ügyészség a rendőrökre támadó öt férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgatta ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsítottak és védőik enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbeztek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések