A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marco Rossi: a mai mérkőzést meg kell nyerni Litvánia ellen!


A magyar válogatott ma este Litvánia gárdáját fogadja a Puskás Stadionban. A nemzeti csapat jelenleg a G csoport második helyén áll, és ezt meg is akarja tartani. 


Június 20-án, kedden 20.45-től a Puskás Arénában fogadja Litvániát a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezők 4. fordulójában, a G-csoportban. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint egyértelmű, hogy meg kell nyerni a mérkőzést, de nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelet sem.

– Kötelező győzelemnek tűnik a Litvánia elleni. Mennyire számít ennek ellenére nehéz találkozóra?

– Világos, hogy a keddi mérkőzést meg kell nyerni! Magam is kötelező feladatnak érzem ezt. Első perctől mondjuk, a célunk nem más, mint egyenes ágon kijutni az Európa-bajnokságra. Attól függetlenül, hogy milyen stílust játszik az ellenfelünk, mi szépen, vagy kevésbé szépen játszunk – a lényeg, a három pont megszerzése.

– Mire kell leginkább odafigyelni a litvánok ellen?

– Kemény, harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely a legutóbbi selejtezőjén Bulgária ellen a mérkőzés döntő részében emberhátrányban futballozott, mégsem kapott ki. Láttam azt a mérkőzést is, friss szövetségi kapitányuk van, alaposan tanulmányoztuk az ő munkásságát is. Igyekeztünk felkészülni minden erényükből és gyengeségükből, de már most bizonyították, hogy hosszú ideig képesek szenvedni és védeni a kapujukat. Nem vagyunk mi sztárok, sok fiatal van a keretben, aki előtt szép jövő áll, de egyetlen ellenfelünket sem becsülhetjük le.

– Az előző három meccsén nem kapott gólt a válogatott. Mennyire bízhatunk kedden ebben a biztos alapban?

– A biztos védelem nálam mindig is alap volt… De ahhoz, hogy jól védekezzen egy csapat, jól ki kell szolgálni a támadókat is. Sosem lehet csak a védekezésre összpontosítani. Montenegróban akadtak ki nem kényszerített hibáink, és itt ki kell emelni Dibusz Dénes teljesítményét, a válogatottban és a Ferencvárosban is rendre jól teljesít.

– Hány helyen változtat a Montenegró elleni kezdőcsapaton?

– Elgondolkodtunk néhány változtatáson. Nem azért, mert elégedetlen voltam bárkivel is, sokkal inkább azért, mert szeretnénk friss energiákat is kipróbálni. Legalább három poszton várható csere a kezdőcsapatban.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések