A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron tizenhét másodperc alatt gyűrt le három deci sört, egy zöldpárti képviselő szerint ez maga a toxikus maszkulinitás


Emmanuel Macron francia elnök legurított egy kis üveges sört a hazai rögbibajnokokkal, a zöldpártiak és mások is kiakadtak. 


„Hu, hu, hu, hu!" – kiáltásokkal biztatták Emmanuel macron francia elnököt egy videó tanúsága szerint, aki egy üveg Corona márkájú sört hajtott le húzóra a győztes Tulouse rögbicsapat öltözőjében edzőkkel és játékosokkal – írta meg az AFP híre alapján a France24.

Aztán megindult a közel nulla hírértékű ügy habosítása az egyébként is kiélezett francia politikában: egy Sandrine Rousseau nevű zöldpárti képviselő egyből megtalálta a fontos kulcsmomentumot:

„a toxikus maszkulinitás és a politikai vezetés egy képen"

– kommentálta a felvételeket Twitteren.

„Egy elnök, aki osztozik 23 játékos örömében és hagyományaiban – ennyi az egész" – replikázott az elnök párttársa, Jean-Rene Cazeneuve.

Macron nagy sportrajongó, aki gyakran meglátogatja az öltözőket – teszi hozzá a lap, példaként említve, hogy az elnök decemberben személyesen ugrott be biztatni a katari világkupán a vesztes nemzeti válogatottat, s a legtöbb francia államfőhöz hasonlóan gyakran látható borral a kezében, sőt ő maga is megjegyezte egyszer, hogy ebédhez és este is megiszik egy pohárkával.

Nagy támogatója a francia bornak, megakadályozta a „száraz január" népszerűsítését a közegészségügyi hatóságoknak.

Bernard Basset, a függőkkel foglalkozó Association Addictions France nevű segélyszervezet vezetőjét is idézik, aki nemrég arról beszélt a BFM csatornának, hogy az elnöknek személyes szerepvállalásával is az egészséges életmódot kell népszerűsítenie, ellenben ebben az esetben „a sportot, a bulikat és az alkoholfogyasztást egy olyan kontextusba kapcsolja, ahol mindenki egy kicsit túl sokat iszik". William Lowenstein addiktológus orvos pedig ugyancsak a BFM-nek elmondta, „ez helytelen: persze, megteheted, de nem kamerák előtt".

A cselekedet persze a finoman szólva sem népszerűsége csúcsán álló politikus populista fogásaként is felfogható a lap szerint, amely emlékeztet, a nyugdíjreform-törekvései kapcsán ez mélyponton volt márciusban és áprilisban, és azt sem felejti el megjegyezni, hogy bár a franciák átlag-alkoholfogyasztása csökkenő trendet mutat, még mindig évente 49 ezer ember hal meg alkoholfogyasztással összefüggésben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések