A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron az Elton John koncert után sietve hazautazik az EU-csúcsról


A francia elnök azért sem kapott dicséretet az emberektől, hogy míg a francia városok lángba borultak, ő Elton John koncertjén szórakozott. 


Emmanuel Macron francia elnök a tervezettnél korábban távozik a brüsszeli EU-csúcstalálkozóról, hogy visszatérjen Franciaországba, ahol három éjszakán át tartó zavargások zajlottak egy muszlim tinédzser rendőrök általi lelövése miatt – közölte az AFP. Macron a zavargások miatt rendkívüli kormányülést is összehívott. Ugyanakkor kizárta, hogy szükségállapotot hirdetnének ki.

A francia elnököt amiatt is számos kritika érte csütörtök óta amiatt, hogy miközben Párizsban Mad Maxbe illő jelenetek játszódtak le, addig ő a párizsi Accor Arénában, Elton John búcsúturnéján mulatott. Thierry Mariani, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés európai parlamenti képviselője azt írta:

„miközben Franciaország lángokban áll, Macron Elton Johnnak tapsol".

A közösségi médiában közzétett videókon országszerte lángoló városi jelenetek voltak láthatók. Lyonban felgyújtottak egy villamost, a Párizs északi részén fekvő Aubervilliers-ben pedig 12 autóbusz égett ki egy járműtelepen. A francia belügyminisztérium szerint a tegnap esti erőszakos cselekményekben mintegy 249 rendőr sérült meg. Több mint 650 tüntetőt tartóztattak le. Az erőszak Párizs egyes részein kívül Marseille-t, Lyon, Pau, Toulouse és Lille városát is elérte – idézi a vonatkozó cikkeket a Mandiner.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések