A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták Nicola Sturgeont, Skócia volt miniszterelnökét


A volt skót miniszterelnököt azután tartóztatták le, hogy kihallgatták, amiért a gyanú szerint a Skót Nemzeti Párt (SNP) 600 000 font adományt költött el másra, mint amire kellett volna. 

Nicola Sturgeon férjét, Peter Murrellt már áprilisban letartóztatták a pártja finanszírozását vizsgáló nyomozás során. Sturgeon április elején mondott le tisztségéről, akkor úgy fogalmazott, fejben és szívben már tudta, hogy itt a lemondás ideje.

A Guardian azt írja, Sturgeon és férje házát, kertjét, illetve az SNP székházát is átkutatták, iratokat és számítógépeket foglaltak le.

A skót rendőrség vasárnap délután kiadott közleményében csak annyit írtak, hogy „gyanúsítottként" letartóztattak „egy 52 éves nőt" az SNP finanszírozásával és pénzügyeivel kapcsolatos, továbbra is folyamatban lévő nyomozással összefüggésben. És mivel a nyomozás „folyamatban van", további részleteket nem közölhetnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések