A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lerohanták a csecsenek a donyecki Marinka városát


Az oroszok június elején számoltak be arról, hogy már a város 70 százalékát ellenőrzésük alá vonták. 


Az orosz csapatok felszabadították és teljes ellenőrzésük alá vonták Zverinyec helyőrséget Marjinszkoje irányában – közölte Denisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője – számol be róla a Világgazdaság.

Mint mondta: Marinkánál a csecsen erők és más egységek fontos állást foglaltak el és felszabadították Zverinyecet. Különböző irányokból közelítettük meg, most a mi egységeink ellenőrzése alá került – közölte.

Marinka Donyeck külvárosában található, Petrovszkij kerülettől egy kilométerre. Jelentős ukrán állások találhatók ott, és ez az egyik olyan pont, ahonnan rendszeresen lövik Donyecket – írja a RIA Novosztyi orosz hírügnökség.

Június elején Apty Alaudinov, az Akhmat különleges erők parancsnoka számolt be arról, hogy az orosz hadsereg felszabadította Marinka mintegy 70 százalékát. Június 15-én Ramzan Kadirov csecsen vezető jelentette ki, hogy a város hamarosan teljesen felszabadul. Ez lehetővé teszi a donyecki Petrovszkij kerület ágyúzásának leállítását, valamint segíti Avdejevka bekerítését – írták.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések