A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Lázadást rendezünk a fiamért!" - Üzent a meggyilkolt migráns anyja, megszólalt Macron is


Mint ismert, tegnap Franciaországban egy migráns fiatalt lőttek agyon a rendőrök, aki nem engedelmeskedett az igazoltatás során. A tragédia után a migránslakta, Párizs környéki településeken elszabadult a pokol. Bevándorló hátterű fiatalok kezdtek el gyújtogatni, lázadozni és össze is csaptak több helyen a rendőrökkel. 


A feszültséggel teli éjszaka után nyugalomra szólítottak fel. Ma hajnalban több Párizstól nyugatra fekvő városban is erőszak tört ki, miután Nanterre (Hauts-de-Seine) egy 17 éves bevándorló hátterű tinédzser meghalt egy közúti ellenőrzés során. A tizenéves a jelentések szerint egy álló jármű volánjánál nem volt hajlandó betartani a törvényt. A járműben ekkor még két másik személy tartózkodott. Az egyiket őrizetbe vették, a másik elmenekült a helyszínről. A halálos lövést leadó rendőrtisztet gondatlanságból elkövetett emberölés miatt őrizetbe vették. Politikusok és közéleti személyiségek ma reggel óta nyilatkoznak.

Mutatjuk a mai reakciókat:

Megszólalt az áldozat édesanyja

A meggyilkolt migránsfiú,  Nael M. édesanyja, Mounia volt az, aki demonstrációra hívott mindenkit. A TikTok közösségi hálózaton közzétett videóban bejelentette, hogy csütörtökön 14 órakor a prefektúrán találkoznak felvonuláson.

"Könyörgöm, hogy mindenki jöjjön el" - könyörgött.Mielőtt befejezte a mondandóját azt jelentette ki:

"Lázadást rendezünk. A fiamért".

A városháza sajtótájékoztatón jelentette be, hogy támogatja a "békés demonstrációt".

Rendkívül sokkoló videók", rendőri erősítéseket jelentettek be

Miközben kedd este 24 embert letartóztattak, mintegy húsz rendőr (könnyebben) megsérült és mintegy negyven járművet felgyújtottak, Gérald Darmanin belügyminiszter ma reggel bejelentette, hogy szerda este közel 2000 rendőrt és csendőrt mozgósítanak a párizsi külvárosokban, különösen Hauts-de-Seine-ben.

Gérald Darmanin a párizsi rendőrkapitányságon beszélt a 17 éves tinédzser haláláról.

A belügyminiszter "nyugalomra szólított fel" és "az igazságügyi vizsgálat igazságára". "Rendkívül sokkoló képekre" utalt. A továbbiakban így folytatta:

"Semmilyen körülmények között nem igazolható egy olyan gesztus, amelyet láttunk" - jelentette ki.Emmanuel Macron is megszólalt

Nem sokkal később, délelőtt Emanuel Macron köztársasági elnök Marseille-ben (Bouches-du-Rhône) mondta: "Van egy tinédzserünk, akit megöltek; ez megmagyarázhatatlan és megbocsáthatatlan. Az ügyet azonnal a bíróság elé utalták" - hangsúlyozta az államfő. Remélem, hogy az nyilvánvaló szigorral végzi majd a munkáját, és hogy az igazság minél hamarabb kiderül.

A francia elnök szintén felajánlotta támogatását a családnak: "Szeretném kifejezni a családjának minden szolidaritásunkat és a nemzet szeretetét.

Közéleti szereplők is foglalkoznak az incidenssel

Az incidens nyomán számos közéleti személyiség fejezte ki véleményét a közösségi médiában. Omar Sy színész felajánlotta támogatását a 17 éves fiú családjának.


Jules Koundé és Kylian Mbappé labdarúgók is megszólaltak

Az FC Barcelona játékosa twitteren ítélte el a rendőri erőszakot.

Egy 17 éves férfit közvetlen közelről lőtt le egy rendőr, mert nem volt hajlandó engedelmeskedni egy közlekedési ellenőrzésnek. Ez a valóság, és ez a helyzet drámai.

Mintha ez a legutóbbi rendőrségi baklövés nem lenne elég rossz, a 24 órás hírcsatornák is nagy napjukat töltik vele.

A valóságtól elrugaszkodott televíziós műsorok, "újságírók", akik "kérdéseket" tesznek fel azzal a kizárólagos céllal, hogy elferdítsék az igazságot, kriminalizálják az áldozatot, és enyhítő körülményeket találjanak ott, ahol azok nem léteznek. Ez egy olyan régi módszer, mint a hegyek, hogy elrejtsék a valódi problémát. Miért nem kapcsoljuk ki egy időre a tévét, és nézzük meg, mi folyik itt? - tette fel a kérdést a "francia" labdarúgó.


Kylian Mbappé szerint:

Fájdalmat érzek a Franciaországomban.
Egy elfogadhatatlan helyzet.
Gondolataim Naël családjával és barátaival vannak, ezzel a kis angyallal, aki túl korán távozott.Közben a francia médiában aggódnak

Franciaországban aggódnak a támadófegyverek széles körű elterjedtsége miatt a párizsi alvilágban, és amiatt, hogy egyes fiatalok milyen lépéseket tehetnek velük. Emlékeztetnek arra, hogy 2005-ben néhányszor rálőttek a rendőrökre is.

Kinek mit intézett a kormánya... - ugyebár.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések