A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Középiskolai kollégiumra támadtak fegyveresek: 42-en vesztették életüket


Rengeteg az áldozat.  

Bozótvágó késekkel és lőfegyverekkel támadtak egy ugandai középiskolai kollégiumra. A véres akcióban legkevesebb 42-en vesztették életüket, köztük 38 diák. 

– ígérte Yoweri Museveni ugandai elnök, és nem sokkal később három gyanúsítottat máris őrizetbe vettek.

A rendőrség szerint a tettesek a kongói bázisú ADF  ugandai lázadószervezet tagjai voltak, akik hűséget esküdtek az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezetnek. Többeket elhurcoltak, és felgyújtották az épületet, ahol tizenheten a felismerhetetlenségig összeégtek.

Az iskolát egy kanadai nonprofit szervezet segítségével építették. Előbb pénzt gyűjtöttek a projekthez, majd önkénteseket küldtek annak megvalósítására azt remélve, hogy az intézmény sokáig segítheti a helyi közösség fejlesztését.

– mondta a PODA társalapítója és korábbi alelnöke, Peter Hunt a CBC Newsnak.

Az ADF-et az 1990-es évek elején alapították olyan ugandai muszlimok, akik elnyomottnak érezték magukat a túlnyomórészt keresztény vallású afrikai országban. Museveni 1986 óta van hatalmon, és egészen a közelmúltig Washington egyik térségbeli szövetségesének számított.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések