A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitiltaná Oroszországot és Belaruszt az olimpiáról az Európa Tanács


Európa vezető emberi jogi felügyelőszervezete az orosz és belarusz sportolók teljes kitiltását követeli a 2024-es olimpiáról, „mindaddig, amíg Oroszország agresszív háborúja" folytatódik Ukrajnában. 


Az Európa Tanács felszólította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy tartsa fenn a 2022-ben kinyilvánított álláspontját, és tiltsa el az orosz és belarusz sportolókat a részvételtől a következő olimpián, valamint minden más jelentős sporteseményen – írják a liberális lapok.

A NOB márciusban azt javasolta, hogy Oroszország és a vele szövetséges Belarusz sportolói egyénileg, semlegesként indulhassanak nemzetközi versenyeken, feltéve, hogy nem támogatják aktívan az ukrajnai háborút.

Az Európa Tanács, amely most nyári ülésszakát tartja Strasbourgban, közölte, hogy e sportolók bármifajta részvétele elképzelhetetlen.

„Minden bizonnyal propagandaeszközként használnák őket, és de facto megakadályoznák ezzel más sportolók – főként ukránok – részvételét."

A NOB Oroszországot és Belaruszt érintő álláspontja ugyanis ahhoz vezetett, hogy Ukrajna a sportesemények bojkottjával fenyeget.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések