A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kézigránáttal dobtak meg egy önkormányzati épületet Koszovóban


Hétfőn a késő esti órákban kézigránátot dobtak egy, az észak-koszovói Mitrovicában található önkormányzati épületre – írja a Euronews. 


A koszovói rendőrség közleményében arról írt, hogy sérült nincs, azonban két rendőrautóban is anyagi kár keletkezett. Baki Kelani, a koszovói rendőrség szóvivője arról beszélt, hogy június 26-án a késő esti órákban a gyanúsított személyek egy robbanószerkezettel támadtak a Mitrovica északi részén található épületre. Az eset fokozhatja a feszültséget Koszovó és Szerbia között.

A hivatalos információk szerint az önkormányzati épület udvarára, az épület bejáratától nem messze egy kézigránátot dobtak be. Az ügyben terrorcselekmény elkövetésének gyanújával indítottak eljárást.

Az nem tisztázott, hogy az eset mennyiben befolyásolja a koszovói–szerb feszültség újbóli kiéleződését. Az elmúlt hetekben kirobbanó zavargásnak magyar vonatkozása is van (a KFOR-ban sok a magyar katona, ők is összecsaptak az önkormányzatiságért erőszakosan tüntető szerbekkel, közülük többen meg is sérültek).

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések