A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kedden bíróság elé áll Donald Trump, már megérkezett Floridába


Donald Trump volt amerikai elnök már Floridában tartózkodik, kedden ugyanis bíróság elé kell állnia Miamiban a titkosított iratok ügyében. A politikust néhány rajongója köszöntötte a városban a BBC beszámolója szerint. 


A Trump elleni vádiratot a múlt héten hozták nyilvánosságra, ezek alapján mondta egykori igazságügyi minisztere, William Barr, hogy a korábbi elnöknek annyi. Barr szerint ha a vádak valóban megállnak, a volt elnök politikai karrierjének befellegzett. Márpedig Trump nagyon is tervez politikai karriert, hiszen elindult a republikánus elnökjelöltségért.

A vádirat szerint az Egyesült Államok volt elnöke dobozokban tárolt titkosított dokumentumokat floridai villájában, többek között hálószobákban, fürdőszobákban és zuhanyzókban. Ezekben az amerikai nukleáris arzenálról, az Egyesült Államok és szövetségeseinek lehetséges katonai gyenge pontjairól és arról is voltak érzékeny információk, hogy hogyan reagálna az amerikai hadsereg egy esetleges támadásra az Egyesült Államok ellen.

Miami polgármestere a napokban azt mondta, felkészültek Trump érkezésére és az ezzel járó esetleges incidensekre, úgyhogy komoly rendőri jelenlét várható. Egyúttal arra kérte az embereket, hogy maradjanak békések.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések