A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Japánban újonc katona nyitott tüzet a társaira, többen meghaltak

Japánt biztonságos országnak tartják, de romlik a helyzet. 

Egy 18 éves újonc szerdán a hadsereg egy bázisának lőterén tüzet nyitott a társaira, kettőt halálosan megsebesített – közölte a hatóság. Gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe az újoncot a Japán középső részén lévő Gifu prefektúrában – áll a rendőrség beszámolójában. A gyanúsított a Hino Kihon lőtéren lőtt a többi katonára, hárman megsebesültek, ketten később a kórházban meghaltak – erősítette meg a japán hadsereg.    

A kiképzésen feltehetőleg többen is jelen voltak a lövöldözés idején, a részleteket egyelőre vizsgálják – közölte egy tiszt. Japánt biztonságos országnak tartják szigorú fegyvertartási törvényei miatt, azonban

az utóbbi években történt néhány nagy nyilvánosságot kapó erőszakos cselekmény: lövöldözés, késelés a metrón, gyújtogatás.    

Kisida Fumio miniszterelnökre csőbombát dobtak, majdnem eltalálták vele áprilisban egy kampányeseményen. Abe Sindzó volt miniszterelnököt tavaly júliusban egy merénylő házi készítésű lőfegyverrel gyilkolta meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések