A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy forradalma: 36 nyugdíjas diák ácsorgott a budai Várban


A budai Várban, a Dísz téren, a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita közelébe hirdetett demonstrációt péntek délután hat órára Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

A demonstráción arról emlékeztek meg, hogy 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét az utolsó szovjet katona, Silov altábornagy.

Az eseményen 36 ember vett részt.

Hadházy Ákos azt mondta: a szocialista diktatúra több mint 40 évig tartott Magyarországon, amelynek fenntartásában kiemelt szerepe volt a megszálló szovjet hadseregnek. A politikus szerint ha az utókor megkérdezi az előző generációt, hogy hogyan hagyhatták ezt, ők teljes joggal hivatkozhattak arra, hogy itt voltak az oroszok.

„Nekünk most, ebben a demokráciából diktatúra felé menetelő, egyre inkább széteső és lecsúszó országban nincs ilyen mentségünk, nem mondhatjuk a gyerekeinknek és az unokáinknak, hogy nem tehettünk semmit, mert itt voltak az oroszok!" – mondta Hadházy. A képviselő szerint csak rajtunk múlott, hogy idáig jutottunk, mindannyian felelősök vagyunk érte, ha eltérő mértékben is.

Az eseményen felszólalt még Baranyi Krisztina, Donáth Anna, Majtényi László, Perlaki-Borsos Noel (EDF) és Ungváry Krisztián is.

A helyszínen volt kollégánk aki leszámolta a tüntetőket, a Telex úgy fogalmazott, hogy néhány tucatnyian voltak. Pontosan 36 ember ment ki Hadházy forradalmára. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések