A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány: Fegyverbe, fegyverbe! – de nem úgy


A magyar kormánynak nyilvános párbeszédet kell indítania a mesterséges intelligenciáról. 


„Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztését, alkalmazását állami, államközi közkontroll, szabályozás alá kell helyezni, mint ahogy ez történt például a nukleáris és biológiai kutatások egy részével, a nukleáris energia előállításával, vagy éppen egyes genetikai beavatkozások alkalmazásával kapcsolatban. Érdemes emlékeztetni, hogy az előzőeknél sokkal kevesebb közvetlen kockázatot hordozó területek is, például a mezőgazdaság, a közlekedés, az oktatás, a sajtó kiterjedt állami szabályozás mellett működnek.  Az elmúlt időszak robbanásszerű változásainak figyelembevételével, értékelni szükséges, majd felül kell vizsgálni a kormány által 2020-ban elfogadott Mesterséges Intelligencia Stratégiát.

A mesterséges intelligencia szabályozásába, fejlesztésébe, alkalmazásába való bekapcsolódás, az erre való felkészülés legyen az első számú nemzeti stratégiai cél. Ennek érdekében kell átalakítani a Nemzeti Fejlesztési Programokat, ehhez kell igazítani a költségvetést, az oktatási rendszerünket, a nemzeti informatikai infrastruktúra fejlesztését, a vállalati, intézményi támogatásokat.

A magyar kormánynak nyilvános közéleti, szakmai párbeszédet kell indítani és folyamatosan szervezni a mesterséges intelligenciáról, hatásairól, a felkészülés teendőiről, önálló parlamenti és kormányzati intézményt kell létrehozni a szükséges állami teendők tervezésére, irányítására, ellenőrzésére."

Gyurcsány véleménye teljes terjedelemben itt olvasható

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések