A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Füstbombát dobott Emmanuel Macron gépére egy férfi


Egy 23 éves férfi füstbombát dobott Emmanuel Macron francia elnök helikopterére Párizsban idén áprilisban. Az elkövetőt terrortámadás elkövetésére irányuló bűncselekmény vádjával helyezték előzetes letartóztatásba. Az ítélet most született meg ellene. 


A fiatalembert azzal gyanúsítják, hogy április 27-én füstbombát dobott Emmanuel Macron francia elnök helikopterére a Doubs régióban, amikor Macron a nyugdíjreformtörvény elleni tüntetésen a rabszolgaság elleni küzdelem egyik vezéralakja, Toussaint Louverture emléke előtt akart tisztelegni – számolt be a Le Parisien.

A reform ellenzői megpróbáltak Macron közelébe férkőzni. A katonaság könnygázt vetett be a tömeg visszatartására. Amikor az elnöki helikopter felszállt, egy fiatalember füstbombát dobott a helikopterre.

Az férfi azt állította, hogy nem állt szándékában ártani az elnöknek, hanem jelezni akarta, hogy a közvélemény nem ért egyet a politikájával.

A gyanúsítottat az esetet követően előzetes letartóztatásba helyezték, és június 16-én ítélték el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések