A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmérték a liberálisok: A HVG a legmegbízhatóbb hírforrás


A HVG-t tartják az olvasók Magyarország legmegbízhatóbb hírforrásának – írja a HVG. 


Az ukrán propagandalap szerint ez derült ki az oxfordi egyetemen működő Reuters Intézet most kiadott, reprezentatív felmérésen alapuló Digital News Report című jelentéséből. Évek óta sorozatosan a HVG-é ez a megtisztelő helyezés: 2020-ban, 2021-ben, és 2022-ben is lapunkat érezték az olvasók a legmegbízhatóbbnak.

Az sem változik már negyedik éve, hogy a második legjobb értékelést az RTL Klub kapja. A lista utolsó helyén a Blikk szerepel, közvetlenül előttük az állami média és a TV2 - írják.


Az elemzés Magyarországgal foglalkozó része külön kitér arra, hogy

a magyaroknak nagyon kis része bízik meg egyáltalán a médiában, a 46 vizsgált ország közül a 45. legrosszabb helyezés a magyar,

egyedül a görög adat gyengébb az itteninél.

Külön kitérnek arra, hogy a magyar média jelentős részét a kormány arra használja fel, hogy a saját mondandóját hirdesse – aztán a részletes adatokból kiderül, hogy épp az ilyen sajtótermékekben bíznak meg kevésbé az olvasók –, és sokan úgy tekintik Magyarországot, mint az orosz dezinformáció EU-s központját. A kormány eközben a tőle független médiát vádolja alaptalanul azzal, hogy külföldről irányítják - picsogják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések